+38 (093) 250-76-46

Замовити дзвінок

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Новина по проекту №
«Вивчення потреб громади: нові знання для ефективних рішень»
Сб, 17.08.2024

30-31 липня у місті Кропивницький у межах реалізації проекту «Партисипативний підхід до розвитку громад у Кіровоградській області» ГО «Тер іторія успіху» організувала дводенний тренінг на тему «Вивчення потреб недопредставлених груп у громаді».

Тренінг проводив Лев Абрамов, директор Інституту соціокультурного менеджменту, який має понад 25 років досвіду роботи з громадськими, державними та міжнародними організаціями, такими як Міністерство культури та інформації України, Фонд Євразія та Міжнародний фонд «Відродження». Його експертні знання у сфері організаційного розвитку стали основою для насиченої програми тренінгу.

Учасники, представники ЗМС та ГО з п’яти попередньо вибраних громад для участі в проекті мали змогу ознайомитися з різними методами збору та аналізу даних, які є ключовими для розуміння потреб та проблем недопредставлених груп у суспільстві.

Лев Абрамов акцентував увагу на важливості поєднання кількісних та якісних підходів у дослідженнях. Наприклад, кількісні методи дозволяють отримати об’єктивні дані та узагальнити результати для більших груп населення, тоді як якісні дослідження допомагають глибше зрозуміти досвід та перспективи окремих осіб чи груп, зокрема маргіналізованих.

Також Інга Дудник провела сесію, присвячену практичним аспектам дослідження. Учасники детально ознайомилися з методикою проведення фокус-груп, дізналися, як правильно організувати такі дослідження та як інтерпретувати отримані результати. Особливу увагу було приділено тому, як ці результати можна використовувати для розробки ефективних політик та програм, що відповідають реальним потребам громади.

 

Ми впевнені, що знання, здобуті на тренінгу, дадуть змогу нашим учасникам зробити важливі кроки у своїй роботі, спрямованій на підтримку та розвиток громади.

 

Проект «Партисипативний підхід до розвитку громад у Кіровоградській області» реалізується ГО «Територія успіху» у рамках проекту USAID «Демократичне врядування в Східній Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Замовити дзвінок

    ПІБ

    Телефон

    Дякуємо за заявку!

    Ми зателефонуємо на протязі 30 хвилин.