+38 (093) 250-76-46

Замовити дзвінок

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Новина по проекту №
Активна участь громадян у процесах прийнятті рішень-важливо!
Пт, 28.06.2024

17-18 червня у місті Кропивницький Громадська організація «Територія успіху» організувала інтенсивний дводенний тренінг на тему «Розробка місцевої політики на партисипативних підходах». Захід зібрав активних громадян, представників місцевих органів влади з Дмитрівської, Новоукраїнської, Новоархангельської, Знам’янської та Маловиськівської громад для обговорення важливих питань залучення громади до прийняття рішень з п’яти громад області, які попередньо були відібрані для участі в проекті.

Однією з ключових тем тренінгу стало ознайомлення зі терміном «партисипація» та її принципами. Учасники дізналися про важливість активної участі громадян у процесах прийняття рішень на місцевому рівні, а також про те, як партисипація може підвищити ефективність та прозрачність роботи органів місцевого самоврядування від тренерки Дуднік Інги.

Особливу увагу було приділено законодавчим вимогам щодо залучення громадськості до прийняття рішень. Учасники тренінгу розглянули нормативні акти, що регулюють ці процеси, та отримали практичні рекомендації щодо їх застосування від тренера Козія Євгена — адвокат, експерт громадського партнерства за «Прозорі місцеві бюджети», координатор приймальні УДСПЛ на базі ГО «Територія Успіху»

«Тепер впевнено можу сказати, що основними формами комунікації між громадянами та органами влади є звернення громадян та запити на інформацію, петиції, консультації з громадськістю. Їх виявляється так багато» — сказала учасниця тренінгу Малкова Олена

Під час тренінгу було детально розглянуто інструменти локальної демократії. Учасники отримали можливість на практиці випробувати різні методи та підходи, які сприяють активній участі громадян у місцевих справах. Учасники поділилися своїм досвідом та запропонували нові ідеї для покращення залучення громадян.
Також на тренінгу було розглянуто методику аналізу нормативних актів щодо застосування партисипативних підходів. З профі на цю тему, тренером Жученею Віктором (регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю ПРООН) учасники навчалися аналізувати нормативні акти органів місцевого самоврядування та давати рекомендації щодо їх покращення.

Проект «Партисипативний підхід до розвитку громад у Кіровоградській області» реалізується ГО «Територія успіху» у рамках проекту USAID «Демократичне врядування в Східній Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Замовити дзвінок

    ПІБ

    Телефон

    Дякуємо за заявку!

    Ми зателефонуємо на протязі 30 хвилин.