+38 (093) 250-76-46

Замовити дзвінок

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Новина по проекту №
Одноденний тренінг «Активізація малопредставлених груп у громаді — робота зі спільнотами з використанням людиноцентричного дизайну»
Чт, 05.09.2024
Відчуття згуртованості та підтримки в громаді є важливими для кожного її члена. Особливо це стосується тих, кого часто не чують чи не помічають — малопредставлених груп. Саме для того, щоб навчити представників органів місцевого самоврядування та громадських активістів ефективно працювати з такими спільнотами, громадська організація «Територія успіху» організувала одноденний тренінг «Активізація малопредставлених груп у громаді — робота зі спільнотами з використанням людиноцентричного дизайну», що відбувся 21 серпня у місті Кропивницький. Це був крок до розвитку громади, де кожен відчуває свою цінність та важливість.
Тренер Олександр Кашлаков – Голова громадської організації «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля», соціальний тренер, фасилітатор, педагог, менеджер проектів.
Упродовж цих двох днів учасники не лише дізналися, хто такі малопредставлені групи і чому їхня доля в житті громади є ключовою для соціальної згуртованості, але й здобули практичні навички роботи зі спільнотами за допомогою людиноцентричного дизайну. Вони досліджували потреби цих груп, навчалися ідентифікувати їх проблеми за допомогою методів інтерв’ювання та спостереження, а також генерували ідеї для їхньої активізації.
Одним із найцікавіших моментів стало створення прототипів рішень та їхнє тестування в симуляційній середовищі. Це був своєрідний «краш-тест» для ідей, під час якого учасники змогли відчути на місці тих, кому ці рішення адресовані. Такий підхід дозволив знайти не лише творчі, а й практичні рішення, які можна впроваджувати у своїх громадах вже зараз.
У завершальній частині тренінгу учасники підсумували здобуті знання, обговорили плани на майбутнє та определили, як продовжити роботу з малопредставленими групами, використовуючи людиноцентричний підхід. Це був не лише навчальний захід, а й потужний поштовх до створення більш інклюзивного та згуртованого суспільства.
Проект «Партисипативний підхід до розвитку громад у Кіровоградській області» реалізується ГО «Територія успіху» в рамках проекту USAID «Демократичне врядування в Східній Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
Замовити дзвінок

    ПІБ

    Телефон

    Дякуємо за заявку!

    Ми зателефонуємо на протязі 30 хвилин.